Svetsning

Vår svetsverkstad använder sig av flera olika metoder för svetsning av olika stål och aluminium.

Robotsvetsning

Vi har alltid varit föregångare i robotsvetsning. Vi skaffade den första roboten i början på 1990-talet. För tillfället har vi i bruk fem stycken svetsrobotar med olika bordslösningar i bruk, varav en har en CMT-strömförsörjning för svetsning av väldigt tunna material.

Vår modernaste robot har en FMS-palettlösning, vilket innebär att varje palett kan ha ett skilt arbete. Med hjälp av detta kan vi svetsa både enskilda delar och serier med en och samma robot. Paletten på den största roboten har en rotationsdiameter på 2700mm och dess maximala belastningsförmåga är 1000kg.

Handsvets

För handsvetsning har vi tio handsvetsutrymmen där vi svetsar väldigt varierande produkter med hjälp av MIG, MAG eller TIG-svetsning. Alla våra svetsare är kvalificerade och våra egna IWS-personer övervakar och utbildar personalen ständigt.

Andra svetsmetoder

I ERW-svetsning använder vi oss av traditionell punktsvetsning och bultsvetsning. Vi kan svetsa mångformade exemplar samt muttrar och gängtappar. Metoderna har giltiga metodprov och operatörerna är kvalificerade för metoderna och maskinerna i fråga.