Maskineri

Vårt maskineri består av såväl horisontella som vertikala fleroperationsmaskiner samt ett mångsidigt utbud av NC-svarvar, varav några har roterande verktyg. Alla maskineriets bladstycken hanteras med hjälp av arbetsverktygsroboten Matrix.

Fräsning

För fräsning har vi i bruk 12 stycken olika fleroperationsmaskiner i bruk. De små maskinerna har vertikala spindlar och de större maskinerna är huvudsakligen fleroperationsmaskiner med horisontella spindlar. En del av maskinerna har flera palettbord och den största FMS-cellen har ett 6-palett system.

Det maximala bearbetningsområdet för maskinen är X:1400mm, Y:1200mm, Z:1350mm, spindeleffekt 37kW, spindeldiametern 100mm, maximalt 8000RPM, maximal palettbelastning 2200kg. Maskinen har dessutom ett integrerat Renishaw OMP60 mätningssystem

Svarvning

För svarvning använder vi nio olika NC-styrda svarvar. Sex av svarvarna har stångmatare, varav den största passar till en 90mm axel. Den maximala enskilda svarvlängden är 713mm och den maximala svarvdiametern är 420mm.

Några av maskinerna är dessutom utrustade med roterande verktyg och motspindlar. Därtill har vi specialverktyg för att göra inre och yttre kilspår och former.

Manualmaskineri

I vårt manualmaskineri finns några verktygsfräsmaskiner och svarvar som vi kan använda för att tillverka enkla specifika produkter samt delar till vår verktyg- och jiggtillverkning.