Pintakäsittely

Suurin osa valmistamistamme tuotteista menee pintakäsittelylinjojemme kautta.

Pulverimaalaus

Pulverimaalauslinjamme on moderni(2018) Power and free ratatyyppinen, jossa on Oxsilan esikäsittelypesu sekä Nordson maalausautomatiikka. Järjestelmä mahdollistaa 2-kerrosmaalauksen ja ratanopeus on uunissa ja pulveroinnissa 1m/min. Uuni on kaasulämmitteinen kahdella radalla ja mahdollistaa paksujen kappaleiden pintakäsittelyn. Suurin kappalekoko on pituus 3000mm, korkeus 1200mm ja syvyys 1000mm. Suurin kappalepaino on 200kg.

Maalaamossa on käytössä laaja valikoima erilaisia suojaustuotteita kierteiden, reikien ja pintojen suojaukseen. Tarvittaessa pystymme pakkaamaan yksittäiskappaleita suoraan erilaisiin muotopakkauksiin. Vakiovärejä on tuotannossamme noin kymmenen ja muita värejä saadaan nopeasti yhteistyökumppaneiltamme (AkzoNobel ja Teknos). Pulveroinnissa on käytössä Nordsonin uudet järjestelmät.

Märkämaalaus

Märkämaalauksessa on esikäsittelynä teräsraepuhallus FeSa 2½. Maalausjärjestelmän on toimittanut Sasmetor. Maalauskammiossa on automaattinen kuivausautomatiikka ja ilmastointijärjestelmä.

Maalaamo on luonnollisesti ATEX-hyväksytty maalaustila. Suurin maalattava kappalekoko määräytyy muun tuotannon rajoitteiden mukaisesti, itse maalaamon pinta-ala on 50 neliötä. Raepuhaltamon koko on 30 neliötä ja siinä on automaattinen rakeen kierrätysjärjestelmä.

Muut pintakäsittelyt

Valmistamissamme tuotteissa on myös lukuisia erikoispinnoitteita ja erikoiskäsittelyitä, kuten anodisointia, sähkö- ja kuumasinkitystä, nitrausta, peittausta, lämpökäsittelyitä ja erikoismaalauksia(NATO).

Näihin erikoiskäsittelyihin meillä on vakiintunut alihankkijaverkosto, joka palvelee meitä joustavan laadukkaasti.